El compromís de la DOP Siurana amb la qualitat i els valors de la nostra cultura gastronòmica, basats en la Dieta Mediterrània, feu que el Consell Regulador el curs 2018-19 instaurés una beca amb l’objectiu de distingir la sensibilitat i la valoració del producte, l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana en el projecte que destaqués en la seva aplicació i tractament.

Després d’aquestes 5 primeres edicions, en aquest curs 2022-23 es manté el compromís, i es convoca la V Beca DOP Siurana totalment renovada.

BECA

La DOP Siurana concedeix una beca pel millor projecte presentat de totes les escoles d’Hoteleria i Turisme, Cuina, i Restauració de Catalunya, públiques i privades consistent en:

 • 1.000 €
 • Curs d'iniciació al TAST D’OLIS a càrrec del Panell Oficial de Tast d’Olis Verges de Catalunya*
 • 1 lot d’oli, equivalent al consum una persona/any (15litres)

   I un lot d'oli d'oliva verge extra DOP Siurana a tots els participants

REQUISITS DE PARTICIPACIÓ

 • Estar matriculat i estar cursant un curs lectiu sencer durant el 2022-23, d’hoteleria i turisme, cuina, restauració, etc. a qualsevol escola o institut, públic o privat de Catalunya.
 • Tenir una edat màxima de 25 anys durant el curs 22-23.
 • Ser una escola/institut d’Hostaleria o de cuina, pública o privada de Catalunya, sigui reglada o no, en endavant centre participant.
 • Cada centre participant pot inscriure com a màxim 3 alumnes.
 • Els drets de participació són totalment gratuïts.
 • Formalitzar des del centre participant, la inscripció dels alumnes candidats a la beca abans del 21 d’abril de 2023, a través de la fitxa inscripció de l’alumne + DNI alumne + còpia de matrícula alumne o certificat del centre.
 • Els projectes finalistes per centre han de ser individuals.
 • Des del centre d’origen dels inscrits, han de confirmar la participació a la beca dels seus alumnes màxim fins el 21 d’abril de 2023. El responsable de confirmar és un professor/a del centre amb el vist-i-plau del cap d’estudis o altre membre de la Direcció.
 • El dia 2 maig del 2023 és la data límit que el CR DOP Siurana ha de tenir el projecte dels 3 finalistes màxim de cada centre; el professor/a responsable els haurà d’haver enviat al Consell Regulador per via telemàtica o física.
 • El projecte ha de constar de memòria explicativa del projecte i un vídeo de màxim 5 minuts amb el candidat presentant-se, motivació i el seu projecte. L’incompliment d’aquest requisit (memòria del projecte + vídeo màxim 5 min.) exclourà la candidatura.

PROCÉS D'INSCRIPCIÓ

Les inscripcions s’han d’enviar des del centre participant i fins màxim el dia 21 d’abril de 2023, a l’e-mail mgelonch@dopsiurana.com, i hi ha de constar:

 • fitxa inscripció de l’alumne
 • còpia de DNI alumne
 • còpia de matrícula alumne curs 22-23 o certificat del centre

La inscripció estarà formalitzada quan els centres participants rebin un correu de confirmació per part de l’organització CR DOP Siurana.

REGLAMENT DE LA BECA

Els participants hauran de presentar una proposta gastronòmica on l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana tingui una especial rellevància; pot ser un projecte de síntesi d’un cicle formatiu, projecte final de curs, o projecte específic per a la beca; totalment lliure però cal que l’oli d’oliva verge extra sigui protagonista de la proposta. Pot estar enfocat en un menú (de restaurant, de càtering, per emportar, menú de col·lectivitats, etc.), activitat- experiència gastronòmica, etc.

La selecció dels 5 finalistes que passaran a la fase final presencial serà a partir de la valoració per part del jurat dels projectes presentats (memòria+video de 5 minuts màxim), d’on sortirà una classificació a partir de la puntuació dels diferents aspectes. En cas que no es pugués fer la final de forma presencial, el projecte amb més puntuació global seria el guanyador de la beca.

Els 5 projectes amb més puntuació passarien a la final presencial amb el jurat, se’ls hi comunicarà per mail a través del centre, el 8 de maig.

La final presencial es farà entre el 15-22 de maig a la seu de la DOP Siurana, i aquí els finalistes tindran 10 minuts màxim per a defensar el seu projecte: presentació i motivació, exposició resum del projecte i presentació del resultat amb l’ajut dels elements físics necessaris (no cuina en directe però si muntatge i presentació), no podran tenir ajuda en la presentació, tot i que puguin portar acompanyants. Es concretarà a tots els inscrits les condicions més detallades el 24 d’abril, un cop tancada la inscripció.

El lliurament de la beca serà el mateix dia de la final presencial, amb membres del Consell Regulador i convocatòria de mitjans. .

VALORACIÓ PROJECTES I JURAT

El jurat valorarà d’acord amb els següents punts:

 • Presència i tractament de l’OOVE DOP Siurana al projecte
 • Creativitat i innovació de l’ús de l’oove DOP Siurana en el plat/aplicacions i/o en l’activitat plantejada
 • Oferta d’algun servei específic
 • Comunicació i visibilitat de l’oove DOP Siurana
 • Presentació/exposició del projecte en el video: motivació, claredat i resultat

El jurat estarà format per:

Eduard Xatruch, xef DISFRUTAR-COMPARTIR
Toni Massanés, director general Fundació ALÍCIA
Ada Parellada, Cuinera i propietària del SEMPRONIANA i Padrina de la DOP Siurana Collita 2022
Josep Sucarrats, director revista ARRELS
Antoni Galceran, president DOP SIURANA
Francesc Blanch, restaurador i assessor gastronòmic DOP Siurana
Montserrat Gelonch, comunicació DOP SIURANA

Qualsevol aspecte relacionat amb l’atorgament de la beca que pugui sorgir, serà resolt pel mateix jurat, i serà comunicat amb la suficient antelació.

El jurat es reserva el dret d’atorgar un accèssit per motius justificats.

El CR comunicarà als professors/es de tots els centres participants la classificació final, així com el guardonat, per correu electrònic.

ACCEPTACIÓ DE LES BASES

La participació en el concurs implica l’acceptació total de les bases i de l’objectiu principal per part del participant. La persona què incompleixi qualsevol clàusula continguda en el pressent document s’exclourà de la selecció final i no tindrà dret a rebre el premi que hagués pogut guanyar. S’autoritza a l’organització a incloure les dades dels participants a la base de dades pel seu propi ús.

SOL·LICITUD BECA Pots consultar la documentació requerida i descarregar la sol·licitud aquí

Notícies

21/08/2023

Territori DOP arriba a l’espai DOQ Priorat del Festival Terrer

L’oli d’oliva verge extra DOP Siurana va maridar el tastet que en Francesc Blanch de Deviteca Espai Gastronòmic va servir aquest dissabte al vespre per tancar […]
31/07/2023

Obrim temporada del Territori DOP, Territori de Qualitat

L’aigua del riu Siurana dona nom a la Denominació d’Origen Protegida, que aplega a les productores i productors d’oli d’oliva verge extra Siurana. Es tracta d’un […]
06/06/2023

La DOP Siurana es suma a Reus Viu el Vi

El Consell Regulador de la DOP Siurana s’ha sumant, un any més, a la celebració de Reus viu el vi i ho ha fet en el […]