El compromís de la DOP Siurana amb la qualitat i els valors de la nostra cultura gastronòmica, basats en la Dieta Mediterrània, feu que el Consell Regulador el curs 2018-19 instaurés una beca amb l’objectiu de distingir la sensibilitat i la valoració del producte, l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana en el projecte que destaqués en la seva aplicació i tractament.

Després d’aquestes 3 primeres edicions, en aquest curs 2021-22 es manté el compromís, i es convoca la IV Beca DOP Siurana totalment renovada.

BECA

La DOP Siurana concedeix una beca pel millor projecte presentat de totes les escoles d’Hoteleria i Turisme, Cuina, i Restauració de Catalunya, públiques i privades consistent en:

 • 1.000 €
 • Curs d'iniciació al TAST D’OLIS a càrrec del Panell Oficial de Tast d’Olis Verges de Catalunya*
 • 1 lot d’oli, equivalent al consum una persona/any (15litres)

   I un lot d'oli d'oliva verge extra DOP Siurana a tots els participants

REQUISITS DE PARTICIPACIÓ

 • Estar matriculat i estar cursant un curs lectiu sencer durant el 2021-22, d’hoteleria i turisme, cuina, restauració, etc. a qualsevol escola o institut, públic o privat de Catalunya.
 • Tenir una edat màxima de 25 anys durant el curs 21-22.
 • Ser una escola/institut d’Hostaleria o de cuina, pública o privada de Catalunya, sigui reglada o no, en endavant centre participant.
 • Cada centre participant pot inscriure com a màxim 3 alumnes.
 • Els drets de participació són totalment gratuïts.
 • Formalitzar des del centre participant, la inscripció dels alumnes candidats a la beca abans del 22 d’abril de 2022, a través de la fitxa inscripció de l’alumne + DNI alumne + còpia de matrícula alumne o certificat del centre.
 • Els projectes finalistes per centre han de ser individuals.
 • Des del centre d’origen dels inscrits, han de confirmar la participació a la beca dels seus alumnes màxim fins el 22 d’abril de 2022. El responsable de confirmar és un professor/a del centre amb el vist-i-plau del cap d’estudis o altre membre de la Direcció.
 • El dia 2 maig és la data límit que el CR DOP Siurana ha de tenir el projecte dels 3 finalistes màxim de cada centre; el professor/a responsable els haurà d’haver enviat al Consell Regulador per via telemàtica o física.
 • El projecte ha de constar de memòria explicativa del projecte i un vídeo de màxim 5 minuts amb el candidat presentant-se, motivació i el seu projecte. L’incompliment d’aquest requisit (memòria del projecte + vídeo màxim 5 min.) exclourà la candidatura.
 • En cas que la situació sanitària ho permeti, es faria la selecció final de forma presencial amb els 5 finalistes, classificats a partir de la valoració prèvia dels projectes per part del jurat. Aquesta opció es confirmarà als centres participants el 23 d’abril, juntament amb el lloc i la data (previsiblement la final seria entre el 9-15 de maig de 2022).

PROCÉS D'INSCRIPCIÓ

Les inscripcions s’han d’enviar des del centre participant i fins màxim el dia 22 d’abril de 2022, a l’e-mail mgelonch@dopsiurana.com, i hi ha de constar:

 • fitxa inscripció de l’alumne
 • còpia de DNI alumne
 • còpia de matrícula alumne curs 21-22 o certificat del centre

La inscripció estarà formalitzada quan els centres participants rebin un correu de confirmació per part de l’organització CR DOP Siurana.

REGLAMENT DE LA BECA

Els participants hauran de presentar un projecte on l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana tingui una especial rellevància; pot ser un projecte de síntesi d’un cicle formatiu, projecte final curs, o projecte específic per a la beca; totalment lliure però cal que l’oli estigui integrat en la proposta gastronòmica. Pot estar enfocat en un menú de restaurant, de càtering, per emportar, menú de col·lectivitats, etc.

La selecció del guardonat serà a partir de la valoració per part del jurat dels projectes presentats (memòria + video de 5 minuts màxim), d’on sortirà una classificació per puntuació dels diferents aspectes. El projecte amb més puntuació global seria el guanyador de la beca en cas que no es pugui fer la final de forma presencial. En el cas que es pugui fer la final presencial, els 5 projectes amb més puntuació passarien a la final, i aquí tindran 10 minuts màxim per a defensar el seu projecte: presentació i motivació, exposició resum del projecte i presentació del resultat amb l’ajut d’elements físics. Es concretaria en el cas de la confirmació d’aquesta fase final.

El lliurament de la beca serà a l’octubre del 2022 coincidint amb l’inici de campanya de l’oli nou de la DOP Siurana.

VALORACIÓ PROJECTES I JURAT

El jurat valorarà d’acord amb els següents punts:

 • Presència i tractament de l’OOVE DOP Siurana al projecte
 • Creativitat i innovació de l’ús de l’oove DOP Siurana en el plat/aplicacions i/o en l’activitat plantejada
 • Oferta d’algun servei específic
 • Comunicació i visibilitat de l’oove DOP Siurana
 • Presentació/exposició del projecte en el video: motivació, claredat i resultat

El jurat estarà format per:

Eduard Xatruch, xef DISFRUTAR-COMPARTIR
Toni Massanés, director general Fundació ALÍCIA
Josep Sucarrats, director revista ARRELS
Antoni Galceran, president DOP SIURANA
Francesc Blanch, restaurador i assessor gastronòmic DOP Siurana
Montserrat Gelonch, comunicació DOP SIURANA

Qualsevol aspecte relacionat amb l’atorgament de la beca que pugui sorgir, serà resolt pel mateix jurat, i serà comunicat amb la suficient antelació.

El jurat es reserva el dret d’atorgar un accèssit per motius justificats.

El CR comunicarà als professors/es de tots els centres participants la classificació final, així com el guardonat, per correu electrònic.

ACCEPTACIÓ DE LES BASES

La participació en el concurs implica l’acceptació total de les bases i de l’objectiu principal per part del participant. La persona què incompleixi qualsevol clàusula continguda en el pressent document s’exclourà de la selecció final i no tindrà dret a rebre el premi que hagués pogut guanyar. S’autoritza a l’organització a incloure les dades dels participants a la base de dades pel seu propi ús.

SOL·LICITUD BECA

Pots consultar la documentació requerida i descarregar la sol·licitud en aquest enllaç

Notícies

31/08/2022

El Consell Regulador de la DOP Siurana dona suport al Festival Terrer

El Consell Regulador de la DOP Siurana es suma, un any més, a la celebració del Festival Terrer, que aporta la cultura i la música en […]
22/06/2022

La DOP Siurana distingeix a Joan Papaseit Totosaus com a Entenedor de l’any

El Consell Regulador de la DOP Siurana ha lliurat avui el títol d’Entenedor de l’any a Joan Papaseit Totosaus, qui durant uns anys va ser secretari […]
03/06/2022

Reus viu el vi

Reus viu el vi – Divendres 3 de juny i dissabte 4 de juny – Degustació tastets DOP Siurana maridats amb vi de la DO Catalunya […]