1. /
 2. Bases
El compromís de la DOP Siurana amb la qualitat i els valors de la nostra cultura gastronòmica, basats en la Dieta Mediterrània, feu que el Consell Regulador el curs 2018-19 instaurés una beca amb l’objectiu de distingir la sensibilitat i la valoració del producte, l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana en el projecte que destaqués en la seva aplicació i tractament.

Després d’aquestes 5 primeres edicions, en aquest curs 2023-24 es manté el compromís, i es convoca la VI Beca DOP Siurana totalment renovada.

BECA

La DOP Siurana concedeix una beca pel millor projecte presentat de totes les escoles d’Hoteleria i Turisme, Cuina, i Restauració de Catalunya, públiques i privades consistent en:

 • 1.000€
 • Curs d'iniciació al TAST D’OLIS a càrrec del Panell Oficial de Tast d’Olis Verges de Catalunya*
 • 1 lot d’oli, equivalent al consum una persona/any (15 litres)

   I un lot d'oli d'oliva verge extra DOP Siurana a tots els participants

REQUISITS DE PARTICIPACIÓ

 • Estar matriculat i estar cursant un curs lectiu sencer durant el 2023-24, d’hoteleria i turisme, cuina, restauració, etc. a qualsevol escola o institut, públic o privat de Catalunya.
 • Tenir una edat màxima de 25 anys durant el curs 2023-24.
 • Ser una escola/institut d’Hostaleria o de cuina, pública o privada de Catalunya, sigui reglada o no, d'ara endavant, centre participant.
 • Cada centre participant pot inscriure com a màxim 3 alumnes.
 • Els drets de participació són totalment gratuïts.
 • Cal formalitzar, des del centre participant, la inscripció dels alumnes candidats a la beca abans del 15 de març del 2024, a través de la fitxa inscripció de l’alumne + DNI alumne + còpia de matrícula alumne o certificat del centre.
 • Els projectes finalistes per centre han de ser individuals.
 • El responsable de confirmar la inscripció dels alumnes serà un professor/a del centre amb el vistiplau del cap d'estudis o altre membre de la Direcció, amb la data límit del 15 de març de 2024.
 • El dia 3 d'abril del 2024 és la data límit que el CR DOP Siurana ha de tenir el projecte dels 3 finalistes, com a màxim, de cada centre; el professor/a responsable els haurà d’haver enviat al Consell Regulador per via telemàtica o física.
 • El projecte ha de constar de memòria explicativa del projecte i un vídeo de màxim 5 minuts amb el candidat presentant-se, motivació i el seu projecte. L’incompliment d’aquest requisit (memòria del projecte + vídeo d'un màxim de 5 minuts) exclourà la candidatura.
 • La selecció final es farà de forma presencial, amb els 5 finalistes i el jurat, a la seu de la DOP Siurana a Reus, classificats a partir de la valoració prèvia dels projectes per part del jurat.

PROCÉS D'INSCRIPCIÓ

Les inscripcions s’han d’enviar des del centre participant i fins màxim el dia 15 de març del 2024 al correu electrònic mgelonch@dopsiurana.com i hi ha de constar:

 • Fitxa d'inscripció de l’alumne
 • Còpia del DNI de l'alumne
 • Còpia de la matrícula de l'alumne del curs 2023-24 o certificat del centre

La inscripció estarà formalitzada quan els centres participants rebin un correu de confirmació per part de l’organització CR DOP Siurana.

REGLAMENT DE LA BECA

Els participants hauran de presentar una proposta gastronòmica on l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana tingui una especial rellevància; pot ser un projecte de síntesi d’un cicle formatiu, projecte final de curs, o projecte específic per a la beca; totalment lliure, però cal que l’oli d’oliva verge extra sigui protagonista de la proposta. Pot estar enfocat en un menú (de restaurant, de càtering, per endur, menú de col·lectivitats, etc), activitat o experiència gastronòmica, etc.

La selecció dels 5 finalistes que passaran a la fase final presencial serà a partir de la valoració per part del jurat dels projectes presentats (memòria + vídeo de 5 minuts màxim), d’on sortirà una classificació a partir de la puntuació dels diferents aspectes. En cas que no es pogués fer la final de forma presencial, el projecte amb més puntuació global seria el guanyador de la beca.

Els 5 projectes amb més puntuació passarien a la final presencial amb el jurat. Se’ls hi comunicarà per correu electrònic a través del centre, el 8 d'abril.

La final presencial es farà el 29 d'abril a la seu de la DOP Siurana i aquí els finalistes tindran 10 minuts màxim per defensar el seu projecte: presentació i motivació, exposició, resum del projecte i presentació del resultat amb l’ajut dels elements físics necessaris (no cuina en directe, però sí muntatge i presentació). No podran tenir ajuda durant la presentació, tot i que puguin portar acompanyants. Es concretarà a tots els inscrits les condicions més detallades el 8 d’abril, un cop tancada la inscripció.

El lliurament de la beca serà el mateix dia de la final presencial, amb membres del Consell Regulador i convocatòria de mitjans.

VALORACIÓ PROJECTES I JURAT

El jurat valorarà d’acord amb els següents punts:

 • Presència i tractament de l’OOVE DOP Siurana al projecte
 • Creativitat i innovació de l’ús de l’oove DOP Siurana en el plat/aplicacions i/o en l’activitat plantejada
 • Oferta d’algun servei específic
 • Comunicació i visibilitat de l’oove DOP Siurana
 • Presentació/exposició del projecte en el vídeo: motivació, claredat i resultat
 • Viabilitat del projecte

El jurat estarà format per:

Ada Parellada, xef i propietària del SEMPRONIANA
Eduard Xatruch, xef del DISFRUTAR-COMPARTIR
Toni Massanés, director general de la Fundació ALÍCIA
Josep Sucarrats, director de la revista ARRELS
Francesc Blanch, restaurador i assessor gastronòmic de la DOP Siurana
Antoni Galceran, president de la DOP SIURANA
Montserrat Gelonch, responsable de comunicació de la DOP SIURANA

Qualsevol aspecte relacionat amb l’atorgament de la beca que pugui sorgir, serà resolt pel mateix jurat, i serà comunicat amb la suficient antelació.

El jurat es reserva el dret d’atorgar un accèssit per motius justificats.

El CR comunicarà als professors/es de tots els centres participants la classificació final, així com el guardonat, per correu electrònic.

ACCEPTACIÓ DE LES BASES

La participació en el concurs implica l’acceptació total de les bases i de l’objectiu principal per part del participant. La persona què incompleixi qualsevol clàusula continguda en el present document s’exclourà de la selecció final i no tindrà dret a rebre el premi que hagués pogut guanyar. S’autoritza l’organització a incloure les dades dels participants en la base de dades pel seu propi ús.

SOL·LICITUD BECA

Pots consultar la documentació requerida i descarregar la sol·licitud aquí

Notícies

15/04/2024

Participem en la segona Jornada Entre dones per donar a conèixer els beneficis del consum de l’oove

Des del Consell Regulador de la DOP Siurana hem participat en una nova acció divulgativa per a donar a conèixer els beneficis que aporta el consum de […]
12/04/2024

El Centre Oleícola del Penedès i la Cooperativa de Riudecanyes distingits amb els premis Mejores Aceites de Oliva Virgen Extra, que atorga el Ministerio de Agricultura

La qualitat i la singularitat dels OOVE elaborats amb el segell de qualitat i traçabilitat de la DOP Siurana ha estat avalada, de nou, amb els premis […]
12/03/2024

La DOP Siurana participa a Alimentaria

El Consell Regulador de la DOP Siurana es sumarà, un any més, a la Fira Alimentaria, que tindrà lloc del 18 al 21 de març a […]