1. /
  2. Entendre l’oli
Entendre l'oli és conèixer la nostra herència cultural, estimar un paisatge inconfusible i apreciar els beneficis saludables de la millor gastronomia. Entendre l'oli és també reconèixer el treball i la dedicació d'unes mans expertes i assaborir la qualitat excepcional de l'oli d'oliva verge extra d'arbequina.

A la DOP Siurana som tota una comunitat dedicada a entendre i estimar l'oli d'oliva verge extra. Sabem trobar quina és la millor terra, el millor moment per a cada feina; coneixem els processos més adequats i sabem com treure el màxim de cada oliva. Tot perquè l’oli Siurana es pugui gaudir a la taula en tota la seva plenitud, molt més que oli.

Sóc essència d’un territori.
Sóc història, tradició i poble.
Sóc fruit de la qualitat.
Sóc el sabor de la salut.

Territori

Del nostre territori neix l'oli d'oliva verge extra DOP Siurana: un equilibri entre la natura i l'art. L'oliva arbequina, el conreu de la terra, la collita just al moment i tot el coneixement de pagesos i moliners fan possible un producte únic, autèntic segell d'aquesta terra.

Les nostres comarques són privilegiades pel seu clima: hiverns suaus i estius secs i càlids, amb una mitjana anual de temperatures d'uns 16oC, precipitacions a la primavera i a la tardor, que en general són poc abundants, i vents de component nord (Mestral), que acostumen a bufar des de la tardor a la primavera, i de llevant, que porten pluges.

Unes condicions idònies per a la creació d'un oli excepcional, entre mar i muntanya


Tradició

El llegat d’una tradició mil·lenària arrelada a la terra i als arbres que broten d’ella, la delicadesa d’unes mans sàvies quan cullen cada oliva, la il·lusió de crear un sabor que els defineix. La gent que dedica un esforç a l’oli Siurana forma part de la seva Denominació d’Origen, més enllà de cada collita. És, en si mateixa, el sentiment que inspira un gran oli; l’art i el compromís que hi ha darrere d’una feina ben feta.

Moltes de les nostres entitats fa més de 100 anys que elaboren oli de forma continuada.


Qualitat

La DOP Siurana només certifica l'oli d'oliva verge extra de la millor qualitat que s'elabora al territori protegit, segons la normativa europea de DOP i el nostre Manual de Qualitat.

La petita oliva arbequina és la joia que regala a la Denominació d’Origen de Siurana la seva singularitat i excel·lència. Una varietat d’oliva que aporta suavitat, fluïdesa, complexitat i elegància en la fragància i el detall picant al seu sabor.

A més de la varietat d'oliva i de les característiques de la terra que l'acull, l'oli DOP Siurana deu la qualitat dels seus olis al procés de recollida amb la cura que exigeix el Consell Regulador per a diferenciar als olis verge extra. El segell DOP Siurana garanteix la qualitat i l’origen

Tot això fa de l'oli DOP Siurana un elixir daurat de qualitats úniques.


Salut

L’oli d'oliva verge extra és ingredient estrella de la dieta mediterrània i una font de salut. La seva riquesa en antioxidants naturals, com la vitamina E i els polifenols, fa que el llistat dels seus efectes positius sigui interminable.

L’estudi PREDIMED (Prevenció amb dieta Mediterrània) i PREDIMED +, l'assaig de major envergadura que s'ha realitzat sobre nutrició a Europa, ha demostrat que una dieta mediterrània suplementada amb oli d'oliva verge extra té efectes molt beneficiosos per a la nostra salut:

- Redueix en un 30% el risc de patir malaltia cardíaca i mortalitat d'origen cardiovascular - Redueix en un 49% el risc de diabetis
- Ajuda a la prevenció de malalties neurodegeneratives
- Ajuda a la prevenció d’alguns tipus de càncer
- Contribueix a reduir i prevenir el sobrepès i l'obesitat

Més informació: http://www.predimed.es