Fira del Vi de Falset

28/04/2023

Fira Vi Falset 2023

 

Winelover, t’apuntes a un tast d’oli? – (29 d’abril – 13.30h a 14.15h)

No tots els olis són iguals, ni tampoc tots els tastos són iguals! Aromes i sabors del terrer a través del tast d’oli guiat. Divertimento per aprendre a valorar un oli, els atributs de l’oli d’oliva verge extra (100% suc natural de l’oliva i sense defectes) respecte a un oli d’oliva (producte d’origen industrial, procedent d’olives o olis oliva no aptes pel consum i que han estat refinats). Tast guiat comparatiu i curiositats sobre el tast d’oli respecte al tast de vi. A càrrec d’Eudald Salvat del Panell Oficial de Tast d’Olis de Catalunya i Montserrat Gelonch del CR DOP Siurana.

Gratuït amb inscripció prèvia a l’estand de la organització de la fira.

 

 

Maridem el terrer: Oli i vi a la cuina. Showcooking amb la DOP Siurana! – (29 d’abril – 12h a 13h)

Showcooking on l’oli d’oliva verge extra i el vi del terrer seran protagonistes i ens transportaran al seu origen. Aromes, sabors i sensacions a través de l’ús de l’oli en cru, confitat, guisat o fregit que fa de fil conductor i potencia sense emmascarar els sabors de la resta de productes #km0, i potenciant l’ús del vi en les preparacions que ens donen uns plats únics; som territori de qualitat, som territori DOP. A càrrec de Francesc Blanch, xef de DEVITECA i assessor gastronòmic de la DOP Siurana.

 

 

Tasta l’oli de la DOP Siurana al Priorat. Sabors… Maridats amb DOQ Priorat. Essències… maridats amb la DO Montsant – (27 d’abril – 19.30h)

La DOP Siurana el 2017 es va sumar a la Fira del vi de Falset de la mà de les dues DO’s vinícoles del Priorat, desenvolupant la campanya Territori DO, Territori de Qualitat, per posar en valor els productes únics que tenim al territori i que fan de l’enogastronomia una experiència rodona; des de llavors promovem conjuntament els productes amb origen i qualitat certificada del territori, en els tastets DOP, on l’oli d’oliva verge extra de Siurana actua de fil conductor d’aromes i sabors i junt amb el vi amb el qual s’ha inspirat, reflexen i potencien els matisos de tots els ingredients cuinats.

Gratuït amb invitació de l’organització

 

 

Tastets DOP Siurana – (29 i 30 d’abril – 11.30h a 15h)

Assaboreix la DOP Siurana amb dues delicioses tapes: Terrassa de perol i Mos de món.

5€ per les dues tapes

 

 

 

Sorry, this event is expired and no longer available.
  • Falset

Event Schedule Details

  • 28/04/2023 00:00   -   01/05/2023 00:00
Compartir esdeveniment
AFEGIR AL CALENDARI