El Consell Regulador de la DOP Siurana es sumarà, un any més, a la Fira Alimentaria, que tindrà lloc del 18 al 21 de març a Fira de Barcelona.

A l’estand de la DOP Siurana s’hi podrà conèixer i tastar l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana, amb les principals marques, i les entitats elaboradores, i els beneficis per a la salut i a la cuina, i com gaudir al màxim de la cuina mediterrània, patrimoni de la humanitat per la Unesco.

En el marc d’Alimentaria, dimecres dia 20 a les 16.45h al Catalonia Hub de Prodeca, situat al pavelló 5, tindrà lloc la conferència: “Greixos i salut: per què hem de consumir oli d’oliva verge extra” a càrrec del doctor Eduard Escrich, padrí de la collita 2023 de la DOP Siurana i amb Agustí Romero de l’IRTA, qui conduirà el tast final.

La xerrada a càrrec del doctor Escrich permetrà conèixer els atributs dels olis d’oliva verges per a la salut i, a la cuina, enfront d’altres greixos. El tast final serà per valorar els atributs de l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana i gaudir-lo.

Així mateix, el mateix dimecres 20 de març, però a les 13.15h al Catalonia Hub de Prodeca, tindrà lloc el tast de les 5 DOP’s d’oli catalanes titulada: “Un viatge a través dels sentits per les 5 DOP’s Catalanes d’oli”; un joc sensorial per descobrir com es poden gaudir els olis d’oliva verge extra de les cinc DOP’s catalanes. Una experiència gastronòmica que anirà càrrec de Montserrat Jiménez i Agustí Romero de l’IRTA.