Salutació president

Antoni Galceran i Massó (La Palma d'Ebre 1969) Pagès, productor d'oli.

Des del consell regulador de la denominació d'origen protegida Siurana que tinc l'honor de presidir, vetllarem per garantir la qualitat de l'oli d'oliva verge extra que produeixen les nostres entitats reconegudes i els milers de productors repartits pel nostre territori, conscients que la bona feina dels pagesos i els moliners treballant la varietat arbequina produeix un producte excel·lent. No defallirem en ampliar i millorar la promoció de la marca DOP Siurana per tal d'incrementar, any rere any, la quantitat d'oli que es comercialitza amb el nostre segell de qualitat. Al mateix temps, promourem la cultura de l'oli d'oliva verge extra per arribar cada collita a més llars i consumidors finals. Esperem reeixir, en la mesura que sigui possible, en aquests bons propòsits.

Orígens

Una denominació d'origen protegeix el nom d'un producte originari d'una zona geogràfica concreta. La seva qualitat i les seves característiques es deuen essencialment o exclusivament al medi geogràfic, entenent factors naturals i humans, en què es porten a terme la producció, la transformació i l'elaboració.

La DOP Siurana és la segona denominació d'origen d'olis d'oliva verge més antiga de l’Estat. Va ser creada a finals dels anys 70 per un grup de persones emprenedores del sector oleícola, que van creure en la necessitat de protegir i difondre les singularitats d'un oli excel·lent, extret de la varietat d'oliva arbequina. Des del 1979 el CR vetlla per la qualitat del producte i la promoció del segell DOP Siurana

El nostre oli deu el seu nom al riu Siurana, un afluent del riu Ebre que neix a la comarca del Priorat i banya 3 de les 7 comarques del nostre territori: el Priorat, el Tarragonès, la Ribera d'Ebre, l'Alt i el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Baix Penedès.


Consell Regulador

És una corporació de dret públic constituïda democràticament per representants dels sectors de la producció, l'elaboració i la comercialització de la zona de producció. El consell Regulador garanteix que l’oli comercialitzat amb DOP Siurana ha estat produït a la zona geogràfica que abasta la Denominació, elaborat segons la seva pròpia normativa i controlat segons els seus paràmetres de qualitat.
Els objectius que inspiren la tasca del Consell Regulador són:

• Garantir la qualitat de l'oli d'oliva verge extra DOP Siurana.
• Millorar la promoció de la marca DOP Siurana
• Promoure la cultura de l'oli d'oliva i el coneixement del segell de qualitat DOP Siurana


Normativa

La comissió rectora del Consell Regulador de la D.O.P. Siurana és elegida per sufragi lliure, directe, igual i secret entre tots els membres inscrits en els registres corresponents. El vot de cadascun dels vocals té el mateix valor en la presa de decisions del consell regulador.

El procés electoral de la DOP Siurana es regeix pel que estableixen la Llei de qualitat agroalimentària; els reglaments que la desenvolupen i el propi de la DOP i, supletòriament, per la normativa electoral general.

Els censos són elaborats pel Consell Regulador de la DOP Siurana i d'acord amb els registres establerts són: cinc vocals del cens A (productors), cinc vocals del cens B (elaboradors, envasadors/comercialitzadors).

Composició de l'actual Consell Regulador

Membres escollits del cens A (productors) i B (elaboradors, i envasadors/comercialitzadors), amb veu i vot
FRANCESC BAIGES BORRÀS
Coop. Montbrió (productors) Baix Camp

MIQUEL BLANCH MASIP
Coop. Ulldemolins (productors) Priorat

JOSEP M. JOSA SALA
Agrícola de la Conca (productors) Conca de Barberà

JOAN ANTONI LINARES TORRES
Coop. Valls (productors) Alt Camp

MIQUEL ENRIC MASIP GORGORI
Coop. la Bisbal de Falset (productors) Baix Camp

PERE ALBÀ SÁNCHEZ
CEOLPE (elaboradors) Baix Penedès

JUDIT MARCH SOLÉ
Olis Solé SL Mont-roig (elaboradors) Baix Camp

ANTONI GALCERAN MASSÓ
Agrícola de LA PALMA (elaboradors) Ribera d’Ebre - PRESIDENT

FERRAN HUGUET FARRÉ
UNIÓ (envasadors/comercialitzadors) Baix Camp - VICEPRESIDENT

PERE FERRÉ VALLVERDÚ
COSELVA (envasadors/comercialitzadors) Baix Camp
Membres aportats pel DAACAR, amb veu
ELISABET MASIP MIQUEL
Oficina Comarcal del Priorat (VOCAL TÈCNIC - DAACAR)

FRANCESC RULL FERRÉ
Oficina Comarcal DE l’Alt Camp (VOCAL TÈCNIC - DAACAR)
Membre honorífic, amb veu
JOSEP CERVERA CABRÉ
Coop. Montbrió Conseller Durant 35 anys (1986-2021)
Nomenat CONSELLER HONORÍFIC 5/07/2016
Secretari
ENRIC PÉREZ BARAHONA

Notícies

31/08/2022

El Consell Regulador de la DOP Siurana se suma, un año más, a la celebración del Festival Terrer, que aporta la cultura y la música en […]
21/01/2021

3.500 hectáreas de olivos de la DOP Siurana han resultado dañadas a causa de los estragos de las nevadas.

El presidente de la DOP Siurana, Antoni Galceran, hace un llamamiento a los consumidores: “Ayúdennos comprando el aceite DOP Siurana”. Cuatro de las siete comarcas que […]
01/10/2020

Las entidades DOP Siurana ofrecen monodosis de aceite de oliva virgen extra en los restaurantes

La nueva normativa para restaurantes y hoteles definidas desde el Ministerio de Sanidad y publicadas por el Institut per la Qualitat Turística de la Generalitat de […]